Fordele og ulemper ved at samle dine pensioner

Der kan være fordele ved at samle sin pension hos ét selskab. Det giver et bedre overblik, og du kan spare penge, når du ikke skal betale omkostninger til administration i flere selskaber. Men det er faktisk ikke altid en fordel. Du kan eksempelvis nyde særlige fordele eller vilkår, som du ikke har mulighed for, hvis du flytter din pensionsopsparing over til et nyt pensionsselskab.

Derfor anbefaler vi, at du får en professionel vurdering, inden du vælger at samle dine pensioner. Vi står klar til at vejlede dig om, hvad det betyder for lige netop dig og dine planer for fremtiden.

Prisen for at samle dine pensioner
Der er omkostninger ved at flytte din opsparing fra ét pensionsselskab til et andet. Udgiften kan dog hurtigt tjene sig selv hjem, når du kun indbetaler pension til ét pensionsselskab.


Hvilken pensionsopsparing passer dig?

Du kan grundlæggende vælge mellem forskellige pensionsordninger: Aldersopsparing, ratepension og livsvarig pension. Vi anbefaler, at du får professionel vejledning om, hvad det betyder for dig, når du skal beslutte dig for en pensionsordning. Der er nemlig vidt forskellige vilkår, fordele og ulemper at tage med i overvejelserne.

Livsvarig pension

En livsvarig pension bliver udbetalt fra udbetalingstidspunktet og resten af dit liv.

Du kan indbetale til en livsvarig pension som du vil - du skal blot aftale det med os. Du kan trække dine indbetalinger fra i skat, og du skal betale skat, når du får pengene udbetalt.

Du skal være opmærksom på, at det opsparede depot kan gå tabt ved død, med mindre du har en forsikring. Derfor er det vigtigt, at du får en professionel vurdering.

Uoverskueligt? Du er velkommen til at kontakte os og få en snak om dine muligheder.

Ratepension

Med ratepension bevarer du en løbende indtægt, når du går på pension.

Som navnet antyder, får du udbetalt ratepension i rater. Det sker over en række år - mindst 10 og højest 25 år. Du kan eksempelvis vælge at få dem udbetalt hver måned.

Du kan indbetale som du vil, bare du aftaler det med os forinden.

Du kan trække indbetalingerne fra i skat for op til 60.900 kr. (2023). Husk at du skal betale skat af de penge, du får udbetalt.

Aldersopsparing

En aldersopsparing er en fleksibel opsparing uden modregning i din folkepension.

Med en aldersopsparing kan du selv vælge, om du vil have pengene udbetalt som et engangsbeløb eller i mindre portioner over få år. Opsparingen bliver ikke modregnet i din folkepension, og du skal ikke betale skat eller afgift af udbetalingerne, da du ikke har fradrag for indbetalingerne.

Du kan stadig indbetale, selvom du er startet på udbetalingen af din aldersopsparing.

Det maksimale årlige indskud er uden fradragsret for aldersopsparingsordningen og må ikke overstige 8.800 kr. (2023).